Öğrencilere izletilebilecek filmler

06.10.2012 17:08

ÖĞRENCİLERİN İZLEYEBİLECEĞİ FİLMLER

 Reis Bey: Filmde merhamet duygusunun yanı sıra insani duyguları körelmiş bir hâkimin suçsuz bir gencin idam kararını vermesi aktarılıyor.

 

İki Dil Bir Bavul: Üniversiteden yeni mezun olmuş bir öğretmenin Doğu Anadolu’ya öğretmen olarak gitmesiyle yaşadığı problemler ve yaptığı fedakârlıklar anlatılıyor.

120: 1993 Harbi’nde orduya cephane taşıyan, aşırı soğuğa dayanamayarak ölen 120 çocuğun hikâyesi yer alıyor.

Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society ): Mesleğe yeni başlayan öğretmenler için önerilen bir film.

Home: Etkileyici bir belgesel film. Dünyaya başka bir gözle bakılması gerektiği ve yaratılan hiçbir şeyin gereksiz olmadığı ifade ediliyor.

Sakıncalı Düşünceler (Dangerous Minds): Zeki ama sorunlu öğrenciler ve onları topluma kazandırmaya çalışan bir öğretmenin hikâyesi anlatılıyor.

Özgürlük Yazarları (Freedom Writers): Mesleğe yeni başlayan genç bir öğretmenin, sınıfta her çeşit ırktan ve toplumdan gelen öğrencilerle mücadelesi anlatılıyor.

Muhteşem Münazaracılar (The Great Debaters): Bir profesör, eğitim  eşitliğinden yararlanamayan öğrenciler için tartışma grubu kurmaya karar verir. Önceleri ifade güçlüğü yaşayan öğrenciler, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar.

Sınıf (The Class): Öğrencilerin iyi bir eğitim almaları için hiçbir engel  tanımayacakları anlatılıyor.

Günden Kalanlar/Remains of the Day (1993):Bu film, çekingen ve utangaç olan, duygularını ifade etmekte zorlanan kişiler için tavsiye ediliyor.

 Yama Adam/ Patch Adams (1999): Filmde, intihar eğilimli bir kişinin akıl hastanesinde gördüklerinden sonra tıp fakültesine kaydını yaptırması anlatılıyor.

Zehirli Hayat/Imitation of Life (1959): Zor bir anne-kız ilişkisi yaşıyorsanız, kendini kızlarına adamış iki annenin hikâyesini izleyin.

 

 

OKUL PDR SERVİSİ