UÇAK BAKIMI

15.05.2014 09:53
Uçak gövde-motor ve uçak elektronik sistemleri ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Ülkemiz, dünyada havacılık sektörünün kurallarını belirleyen iki otoriteden biri olan Joint Aviation Authorities (JAA)’nin tam üyesidir. Bu tam üyelikle havacılık ile ilgili kuralların ve prosedürlerin standart duruma getirilmesi, üye ülkeler arasında uçak, uçak parçası ve bakım personeli alışverişinin kolaylaştırılması, sivil havacılık faaliyetlerinde en yüksek emniyet standartlarının geliştirilmesini sağlamıştır.
 

Alanın Altında Yer Alan Dallar

 Uçak Gövde-Motor
 Uçak Elektronik dallarında eğitim verilmektedir

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.
Uçak Bakım alanında çalışacak meslek elemanları; sivil uçak bakım merkezleri, askerî hava ikmal bakım merkezleri, uçak fabrikaları gibi iş piyasasının ihtiyacına göre istihdam edilmektedir. Geniş bir iş ve çalışma alanı vardır.
İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nın 2008 yılında uluslararası Havacılık Bakım Onarım Merkezi (HABOM) olması ve sivil havacılıktaki gelişmeler; alanda istihdam imkânını artırmaktadır. Bununla beraber özel havacılık şirketleri kendi bakım merkezlerini ülkemizin çeşitli şehirlerinde kurmayı planlamaktadır.
Ayrıca bayanlar da bu mesleklerde eğitim alıp teknisyen olarak çalışabilmektedir